Innovation Thursday – Muotoilu on startupin menestyksen avain


Aika: 27.4.2017 klo 8:30-11:00 (asiantuntijatapaamiset klo 12:00-16:00)

Paikka: Maria 0-1 Startup Hub 2. krs (Lapinlahdenkatu 16 C, 00180 Helsinki)


Tekesin järjestämän huhtikuun Innovation Thursdayn teemana on, miten hyvän muotoilun ja johdonmukaisen brändinrakentamisen avulla voidaan moninkertaistaa yrityksen arvo, kasvattaa vientikerroin huippuunsa ja luoda kansainvälisesti menestyviä kasvuyrityksiä.

Asiantuntija Antti Salminen Tekesistä kertoo aamupäivän aluksi, millaisia rahoitusmahdollisuuksia valtion innovaatiorahoituksessa on muotoiluorientoituneille yrityksille.

2017 Fennia Design prize Grand Prix-pääpalkinnon voittaneen Merivaara Oy:n Q-Flow-konseptin muotoilija Pekka Kumpula SEOS Design Oy:stä kertoo yritysten muotoiluohjeiston luomisesta ja avaa käytännön case-esimerkein muotoilun merkitystä osana yrityksen tuotekehitysprojekteja. Esityksen jälkeen kuulijoilla on selkeä käsitys, mikä muotoiluohjeisto on ja minkälaista lisäarvoa se voi yritykselle tuottaa. Esityksen tavoitteena on antaa kuulijoille edellytykset omakohtaiseen arviointiin muotoiluohjeiston hyödyntämisestä omassa liiketoiminnassa.

Vuoden 2017 Fennia Design Prizen startupsarjan voittaneen Consair Oy:n perustajat Antti Väisänen ja Frank Russi kertovat, mitä lisäarvoa muotoilun integroiminen heti tuotekehityksen alusta saakka tuo yrityksen toimintaan.

Tilaisuus on suunnattu kaikille muotoilusta ja kasvuyrittäjyydestä kiinnostuneille, joilla on mielessään hyvä idea tai keksintö, josta voi kehittää kansainvälistä liiketoimintaa.

Tilaisuuteen on etukäteen mahdollista varata henkilökohtainen tapaaminen muotoilun asiantuntijan kanssa tai keskustella tilaisuuden jälkeen Tekesin rahoituksen asiantuntijan kanssa. Ilmoittautuminen tapaamisiin on sitova.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Voit vinkata tilaisuudesta myös kollegalle, ystävälle tai asiakkaallesi.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

Olethan nopea - paikkoja on rajallinen määrä!

Puhujat:

https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/731c81080/Pekka_Seos-4453.jpg
Pekka Kumpula, Seos Design Oy
Ammatillinen tausta on uusien tuotteiden ja palveluiden muotoilussa ja kaupallistamisessa, sekä tuote- ja palvelukehitystä tukevassa tutkimuksessa. Pekka Kumpula on urallaan työskennellyt useassa eri toimessa muotoilijana, muotoilujohtajana, käyttäjälähtöisen muotoilun tutkijana ja poikkitieteellisen- ja strategisen muotoilun vierailevana professorina. Viimeisen 20 vuoden aikana hän on konsultoinut yli 100 yritystä sekä Suomessa, että kansainvälisellä kentällä mukaan lukien Italiassa, Espanjassa, Kiinassa ja USA:ssa.

https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/731c81080/Antti-2-9009.jpg
Antti Väisänen, Consair Oy
Antin keskeisintä osaamista ovat ergonomia- ja käytettävyyssuunnittelu sekä tuotesuunnittelu.  Valmistuttuaan teolliseksi muotoilijaksi vuonna 2014 Antti aloitti työskentelyn Consair oy:ssä tuotekehittäjänä. Alkuvaiheen yrityksen oman tuotteen kehitystyössä käyttäjätutkimuksen ja käyttäjälähtöisten suunnittelumetodien hallinta ja hyödyntäminen ovat olleet ensiarvoisen tärkeässä roolissa. Antin käsialaa on vuonna 2017 Fennia design palkinnon saaneen Camu1200 pölynhallintatyöpisteen muotoilu.

Frank Russi, Consair Oy
Frank Russi on Consair oy:n perustaja, ja hän kehittää yrityksen liiketoimintaa. Consair oy suunnittelee ja valmistaa rakennuteollisuudelle laitteita, jotka tarjotaan palveluna suoraan työmaille. Frank on myös yksi Hardware Startup Finland ry:n perustajista. Yhdistys kehittää palveluita hardware startupeille, jotta nämä pääsevät nopeammin kiinni asiakkaisiin ja markkinoihin. Vapaa ajallaan Frank mentoroi start-up tiimejä. Lisäksi hän auttaa advisoryn roolissa kahta suomalaista kasvuyritystä kasvattamaan liiketoimintaansa.

Antti Salminen, Tekes
Antti Salminen works in Tekes – the Finnish Funding Agency for Innovation as a Senior Specialist focusing on finding the most auspicious new companies from the  startup scene and creative business concepts. He has a history of over a decade as a crafts and design entrepreneur, M.A in Design from University of Industrial Arts Helsinki and a honoric of master blacksmith. During his public career he has sparred, evaluated and occasionally also invested capital for nearly 1.700 emerging ventures and innovations.
 
Webcast: Aamupäivän tilaisuutta on mahdollista seurata myös webcast-lähetyksen kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita tuletko tilaisuuteen paikan päälle vai seuraatko webcast-lähetystä. Linkin lähetämme ennen tilaisuutta sähköpostiisi.

8:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9:00 Tekes - Muotoilun rahoittaja
Asiantuntija Antti Salminen, Tekes
9:20 Muotoiluohjeisto ja sen hyödyntäminen liiketoiminnassa
CEO Pekka Kumpula, Seos Design Oy
10:20 Muotoilun merkitys startupeille - case Consair
Antti Väisänen ja Frank Russi, Consair Oy
10:50 Keskustelua
11:00 Tilaisuus päättyy

Omakustanteinen lounas
12:00 Henkilökohtaiset sovitut tapaamiset alkavat
16:00 Henkilökohtaiset sovitut tapaamiset päättyvät