Teemaklinikka - Miten saat vetovoimaa muotoilulla ja miten suojaat aineettoman omaisuuden yritystoiminnassa?


Aika: To 14.9.2017 klo 8:30-11:00 (Ennalta varatut asiantuntijatapaamiset klo 12:00-16:00)

Paikka: Lapland Hotel Oulu (Kirkkokatu 3, Oulu)


Tekesin järjestämän teemaklinikan teemoina ovat muotoilu ja IPR. Miten hyvän muotoilun ja johdonmukaisen brändinrakentamisen avulla voidaan moninkertaistaa yrityksen arvo, kasvattaa vientikerroin huippuunsa ja luoda kansainvälisesti menestyviä kasvuyrityksiä.

Asiantuntija Risto Lustila Tekesistä kertoo aamupäivän aluksi, millaisia rahoitusmahdollisuuksia valtion innovaatiorahoituksessa on muotoiluorientoituneille yrityksille ja mitä lisäarvoa muotoilun integroiminen heti tuotekehityksen alusta saakka tuo yrityksen toimintaan.

2017 Fennia Design Prizen Grand Prix-palkinnon saaneen Merivaara Oy:n Q-Flow-leikkausvalaisimen muotoiluprosessia johtanut CEO Pekka Kumpula Seos Design Oy:stä kertoo yritysten muotoiluohjeiston luomisesta ja avaa käytännön case-esimerkein muotoilun merkitystä osana yrityksen tuotekehitysprojekteja. Esityksen jälkeen kuulijoilla on selkeä käsitys, mikä muotoiluohjeisto on ja minkälaista lisäarvoa se voi yritykselle tuottaa. Esityksen tavoitteena on antaa kuulijoille edellytykset omakohtaiseen arviointiin muotoiluohjeiston hyödyntämisestä omassa liiketoiminnassa.

IPR:llä suojaat yrityksesi aineettoman omaisuuden, varmistat oikeutesi ja lisäät tuotteesi arvoa. CEO Antti Pirnes Patiq Oy:stä kertoo, mitä IPR (Intellectual Property Rights, aineettomat oikeudet) tarkoittaa käytännön liiketoiminnassa. IPR muodostuu tekijänoikeudesta ja teollisoikeuksista, kuten patentti, tavaramerkki ja mallisuoja.

Tilaisuus on suunnattu kaikille muotoilusta, aineettoman omaisuuden suojaamisesta ja kasvuyrittäjyydestä kiinnostuneille, joilla on mielessään hyvä idea tai keksintö, josta voi kehittää kansainvälistä liiketoimintaa.

Tilaisuuteen on etukäteen mahdollista varata henkilökohtainen tapaaminen muotoilun tai IPR asiantuntijan kanssa tai keskustella tilaisuuden jälkeen Tekesin rahoituksen asiantuntijan kanssa. Ilmoittautuminen tapaamisiin on sitova.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Voit vinkata tilaisuudesta myös kollegalle, ystävälle tai asiakkaallesi.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan: Ilmoittautuminen.

Olethan nopea - paikkoja on rajallinen määrä!

Tekes järjestää myös toisen tapahtuman samana päivänä ja samoissa tiloissa. Huomioithan, että kummallakin tapahtumalla on oma ilmoittautumisensa.

Käythän katsomassa HURMOS-hankkeen loppuseminaarin sivuja täältä.
Puhujat:

https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/c667d1102/Pekka_Seos_Design-6603.jpg

Pekka Kumpula, Seos Design Oy

Ammatillinen tausta on uusien tuotteiden ja palveluiden muotoilussa ja kaupallistamisessa, sekä tuote- ja palvelukehitystä tukevassa tutkimuksessa. Pekka Kumpula on urallaan työskennellyt useassa eri toimessa muotoilijana, muotoilujohtajana, käyttäjälähtöisen muotoilun tutkijana ja poikkitieteellisen- ja strategisen muotoilun vierailevana professorina. Viimeisen 20 vuoden aikana hän on konsultoinut yli 100 yritystä sekä Suomessa, että kansainvälisellä kentällä mukaan lukien Italiassa, Espanjassa, Kiinassa ja USA:ssa.https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/c667d1102/Antti_Pirnes_Patiq_Oy-4628.jpg
Antti Pirnes, Patiq Oy

Antti toimii IPR asiantuntijana Patiq Oy:ssa ja omaa vahvan - yli kymmenen vuoden taustan erityisesti keksintöjen uutuuden-, patentoitavuuden-, toimintavapaustilanteen- ja kaupallistamisen arvioimisesta. Patiq Oy:ssa Antti on arvioinut satoja ideoita/keksintöjä IPR näkökulmasta ja konsultoinut lukuisia Startup- ja PK – yrittäjiä useissa erilaisissa IPR asioissa.

Antti on aiemmin toiminut mm. tutkimustiimin vetäjänä kasvibio- ja lääketekniikkaan erikoistuneessa UniCrop Oy:ssa, analyytikkona markkinatutkimuslaitoksessa sekä patentti-informaatikkona VTT:llä. Antti on julkaissut IPR oikeuksia sekä yritysjärjestelyjä laajasti käsittelevän kirjan John Wiley & Sons – Finance sarjassa.

Antti on suorittanut biotekniikan maisterin opinnnot Helsingin Yliopistossa, kaupallisia opintoja Helsingin Kauppakorkeakoulun MBA ohjelmassa (Biotech management program), Patentit-Teollisuus-Tekniikka –koulutusohjelman Dipolin koulutuskeskuksessa <sekä Eurooppapatenttiasiamiestutkintoon tähtäävän CEIPI koulutuksen PRH:ssa/markkinaoikeudessa.

 

Webcast: Aamupäivän tilaisuutta on mahdollista seurata myös webcast-lähetyksen kautta. 
Lähetystä pääset katsomaan täältä.


8:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
9:00 Tervetuloa & Tekes - Muotoilun rahoittaja
TF kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori Juha Elf, ELY-keskus ja asiantuntija Risto Lustila, Tekes
9:15 Muotoiluohjeisto ja sen hyödyntäminen liiketoiminnassa
CEO Pekka Kumpula, Seos Design Oy
10:10 Miten suojaat aineettoman omaisuuden
CEO Antti Pirnes, Patiq Oy
11:00 Tilaisuus päättyy
Omakustanteinen lounas ja verkostoitumista
12:00 Henkilökohtaiset ennakkoon sovitut tapaamiset alkavat
  • IPR – Antti Pirnes, Patiq Oy
  • Muotoilu – Pekka Kumpula, Seos Design Oy
  • Tekesin rahoitus – Risto Lustila, Tekes
16:00 Henkilökohtaiset ennakkoon sovitut tapaamiset päättyvät