Pääset Serve-ohjelman sivuille tästä

Serve Research Brunch: ServRate – Uudistuva palveluliiketoiminta kilpailukyvyn lähteenä


Aika: 5.6.2013, klo: 9:00-12:00

Paikka: Kansallissali (Aleksanterinkatu 44 a, 2 krs, 00100 Helsinki)


Uudistuminen on keskeinen kilpailukyvyn lähde niin kaupassa kuin teollisuudessakin. Palveluliiketoiminnan uudistaminen vaatii monipuolista asiakasymmärrystä, johdon tukea, tarvittavan osaamisen kehittämistä sekä toiminnan tuloksellisuuden huomiointia.

Uudistumiskykyiset edelläkävijät katsovat tulevaisuuteen ja potentiaalisiin asiakkaisiin. Heillä on myös kykyä ja rohkeutta ajatella eri tavalla kuin muut ja sietää epäonnistumisia. Käytännön tasolla tämä edellyttää pinttyneistä toimintatavoista luopumista ja uuden suunnan vaatiman osaamisen kehittämistä – palveluliiketoiminnan uudistaminen edellyttääkin erityisesti sisäisen markkinoinnin ja myynnin osaamisen kehittämistä.

Mihin tekijöihin sitten kannattaa keskittyä uudistettaessa palveluliiketoimintaa? Entä kuinka nämä tekijät ovat hallussa suomalaisilla kaupan ja teollisuuden yrityksillä? Tekesin Serve-ohjelman ja Kaupan liiton yhteisellä tutkimusbrunssilla saat vastauksia näihin kysymyksiin. Edelläkävijäyritysten parhaista käytännöistä saat myös vinkkejä oman organisaatiosi uudistamiseen!

Osallistujat saavat tutkimusbrunssilla mukaansa tiivistelmän oman organisaationsa uudistumiskyvyn vahvuuksista ja heikkouksista lähtölaukaukseksi omalle kehittämistyölleen. Jokainen 24.5. mennessä tapahtumaan ilmoittautunut saa linkin itsearviointityökaluun ja viimeistään 28.5. sen täyttäneet tutkimusbrunssiosallistujat saavat yhteenvedon, jossa tuloksia verrataan suomalaisten kaupan tai teollisuuden yritysten keskiarvoihin.

Arvioi ja kehitä yrityksesi uudistumiskykyä tutkimusbrunssilla!
Varaa paikkasi maksuttomaan tapahtumaan 24.5. mennessä.

https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/f340f241/Tekes_logo_sininen_pieni_sivuille-2348.png https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/f340f241/kaupanliitto_pieni-2347.png

 
9:00-9:30 Ilmoittautuminen, aamiaistarjoilu
9:30-9:45 Uudistumiskyky palveluliiketoiminnan kilpailukeinona – uudistumiskyvyn kehittäminen ja arvioiminen
Mari Ainasoja ja Sanna Rytövuori, Tampereen yliopisto
9:45-10:25 Uudistumiskyky kilpailukeinona yritysnäkökulmasta

Edelläkävijäesimerkki kaupan alalta
Riina Hakkarainen, Development Manager, Rautakesko

Edelläkävijäesimerkki teollisuuden palveluliiketoiminnasta
Jari Valtanen, Kotimaan liiketoiminnan johtaja, Rocla
10:25-11:30 Työpaja uudistumiskyvyn arvioinnista ja kehittämisestä
11:30-12:00     Yhteenveto, keskustelua ja tilaisuuden päättäminen
   Lataa ohjelma tästä