Challenge Finland All Stars


Aika: 21.9.2016 klo 9:15-16:30

Paikka: Finlandia-talo (Mannerheimintie 13 e, 00100 Helsinki)


Kisa uusien suomalaisten kaupallistettavien ratkaisujen löytämiseksi on käynnissä! Yritykset tervetuloa löytämään uusia ideoita ja kumppaneita innovaatiotoimintaan.

Vuoden alussa alkanut kaksivaiheinen Challenge Finland -kilpailu vauhdittaa uusien vientituotteiden ja palvelujen löytämistä sekä antaa tilaisuuden rakentaa entistä tiiviimpää yhteistyötä tutkimusorganisaatioiden ja yritysten välillä.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa tutkijat ovat esittäneet joukon mielenkiintoisia ja potentiaalisia ideoita. Viimeistään nyt tarvitaan yritykset muokkaamaan ideoita paremmiksi, jotta huippututkimuksesta päästään liiketoimintaan. Yritykset toivotetaan tervetulleiksi keskustelemaan ja vapaasti kehittämään tutkimusideoita sekä liittymään omilla ideoillaan ja kehityshankkeillaan sopiviin kilpailun toisen vaiheen konsortioihin.

Tutustu kilpailuun: www.tekes.fi/challengefinland

Challenge Finland All Stars -tilaisuuden tähtinä ovat kilpailussa mukaan valittujen parhaimpien ideoiden esittäjät, jotka  astuvat kehään ja heittävät ideansa peliin eri osa-alueilla kuten biotalous & cleantech, hyvinvointi ja terveys sekä digitaalisaatio. Tutustu tuleviin menestystarinoihin ennakkoon täältä.

Päivän kestävän tilaisuuden tarkoituksena on tuoda tutkimusorganisaatiot ja yritykset yhteen. Kaikilla tilaisuuteen ilmoittautuneilla on mahdollisuus varata ennakkoon Matchmaking-tapaamisia muiden osallistujien kanssa. Meeting Manager -palvelu on auki sunnuntaihin 18.9 asti. Mikäli et ole saanut linkkiä palveluun, voit käydä tapahtumapäivänä vierailemassa Meeting Manager -infossa.

Tekesin rahoittamista Challenge Finland -konsortioista voi osallistua 1-2 henkilöä/konsortio. Tekes pidättää oikeuden rajata muista julkisista ja tutkimusorganisaatioista tulevien sekä yksityishenkilöiden määrää.

Puhujat:

https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/8c235856/Andre-3810.jpg
Tilaisuuden moderoi urheilubisneksen moniottelija André Noël Chaker, kanadalaissyntyinen juristi ja kokenut puhuja. Kaksikymmentä Suomessa vietettyä vuotta on tehnyt Andréesta kiinnostavan bisnesantropologin. Hän puhuu menestyskirjojensa "The Finnish Miraclen” ja Santa’s Dream pohjalta sisukkaasta suomalaisesta työelämästä ja sen tekijöistä. Puhuessaan hän antaa tarkkanäköisiä huomioita suomalaisuudesta ja jakaa loputtoman energistä, positiivista asennetta ja tunnelmaa.

https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/8c235856/Pekka-8504.jpg
Keynote-puheenvuoron pitäjä Pekka Pohjakallio on jakanut työelämänsä kahden intohimon välillä: innovaatioiden ja hyvinvoinnin. Tällä hetkellä Pekka toimii mentorina ja liiketoiminnan kehitysjohtajana Hintsa Performancessa. Hintsa Performance tuo F1-maailmassa testatun hyvinvointifilosofian yritys- ja yksityisasiakkaille henkilökohtaisen palvelun ja digitaalisen alustansa kautta. Vuonna 2011 Pekka perusti Saku Tuomisen ja Juha Tynkkysen kanssa paremman työelämän suunnittelutoimisto 925 Designin. Nyt 925 Design on osa Hintsa Performancea. Tästä aiheesta Pekka on kirjoittanut Saku Tuomisen kanssa kirjan Työkirja. 925 Designin toinen kivijalka oli organisaatioiden luovuuden kehittäminen ja kokeilun kulttuuri. Pekalla on takanaan 19 vuoden ura Nokialla, missä hän keskittyi uuteen liiketoimintaan: tekstiviesteihin, musiikkiin, palveluiden markkinointiin ja kehittäjäyhteisön luomiseen. Viimeisessä tehtävässään Pekka oli Vice President, Concepting & Innovation keskittyen Nokian innovaatioprosessin kehittämiseen. Pekka toimii useassa musiikki- ja media-alan start-upissa enkelisijoittajana ja neuvonantajana. Viime vuonna Pekka piti yli 40 esitelmää uudesta työstä, luovuudesta ja innovaatioista.

https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/8c235856/Janne-6997.jpg
Janne Järvinen
on F-Securen ulkoisesta tutkimusyhteistyöstä vastaava johtaja. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus ohjelmistoliiketoiminasta useista tehtävistä ohjelmoijasta ohjelmistotuotannon johtajaan niin pienistä kuin  suurista yrityksistä. Janne Järvinen johtaa parhaillaan suurta kansallista teollisuusvetoista ohjelmistoliiketoiminnan digitalisaation tutkimusohjelmaa (www.n4s.fi) sekä on vastikään ollut EIT Digitalin Future Cloud -verkostoyhteistyön vetäjä. Janne Järvinen on IEEE:n jäsen ja väitellyt tietojenkäsittelytieteestä Oulun yliopistolta vuonna 2000.

https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/8c235856/Lars-Peter_Lindfors_bild-1122.jpg
Lars Peter Lindfors
(TkT, MBA) on Nesteen teknologiajohtaja ja konsernin johtoryhmän jäsen. Hän vastaa Nesteen tutkimuksesta ja tuotekehityksestä, investointien hallinnasta, informaatioteknologiasta, hankinnasta sekä liiketoimintaprosesseista. Hänellä on omistajuus yhtiön strategisessa hankkeessa, jonka tavoitteena on kasvattaa uusiutuvien raaka-aineiden moninaisuutta ja määrää ja johtaa niiden kaupalliseen käyttöön 2009 -). Lars Peter Lindfors on Fortumin säätiön, Tekniikan edistämissäätiön, Svenska Tekniska Vetenskapsakademien i Finlandin sekä NesteJacobs Oy:n hallituksien jäsen ja toimii edustajana monessa neuvottelukunnassa/ohjausryhmässä sidosryhmien kanssa.

https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/8c235856/Kaisa-7552.jpg
Kaisa Helminen on Fimmic Oy:n toimitusjohtaja. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta life science -alueella. Hän on toiminut erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä sekä pienissä että suurissa alan yrityksissä. Vuodesta 2014 asti hän on johtanut Fimmiciä, joka kaupallistaa ja vie maailmalle alunperin Helsingin yliopistolla tehtyä keksintöä, WebMicroscope -ohjelmistoa. Pilvipalveluna toimiva WebMicroscope ratkaisee mikroskopiadiagnostiikan haasteita mm. syväoppivan konenäön avulla. Kaisa Helminen on koulutukseltaan biokemisti ja valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2000.


Näytä tapahtumaan ilmoittautuneet
 
https://tapahtumat.tekes.fi/uploads/8c235856/CFOhjelma-3969.JPG

Moderaattorina André Noël Chaker

9:15 Ilmoittautuminen ja aamukahvit
10:00 Moderaattorin avaus
André Noël Chaker
Challenge Finland -kilpailu
Jukka Leppälahti
Keynote: Minne ideat katosivat?
Pekka Pohjakallio, Hintsa Performance
Lounas
12:30 Rinnakkaissessiot

Pääkatsomo
Case-esitykset teema-alueittain
  • Digitaalisaatio
    • Janne Järvinen, Director, External R&D Collaboration, F-Secure
  • Biotalous & cleantech
    • Lars Peter Lindfors, Senior Vice President, Neste
  • Hyvinvointi ja terveys
    • Kaisa Helminen, CEO, Fimmic
Pitchaamot
Challenge Finland -kilpailussa mukaan valittujen parhaimpien ideoiden esittäjät astuvat kehään ja heittävät ideansa peliin eri osa-alueilla:
16:30 Tilaisuus päättyyJukka Leppälahti esittelee kilpailun:Ilona Lundström, TEM